Adrenalinska ekskurzija: MotoGP Catalunya

Zove mene Srđan i kaže – Da li si spreman da se iskupiš za Mugello 2012? Ako ne znate o čemu je reč – zbog kvara na laptopu na dan puta, morao sam da otkažem put sa ekipom na MotoGP trku za Veliku nagradu Italije. Ipratio sam ih to jutro u pet. Vidite, nisam ja neki zaluđeni fan MotoGP… Meni su tenis, košarka i mnoge druge stvari preče, ali ko je makar jednom slušao Srđana Ercega kako prenosi bilo kakvo takmičenje između mašina sa točkovima, ne može ostati ravnodušan. Tako sam i ja, vremenom, ponovo zavoleo Formulu 1 i MotoGP.

Dakle, zove me Srđan… I kako da ga odbijem? Kaže – krenuli bismo 9. juna rano ujutru, oko 6 recimo. Poznato je da je moje mišljenje da ne mora baš uvek da se spava, i da ima važnijih stvari od toga, ponekad, ali ja se iz Pariza, sa Roland Garros-a vraćam, u najboljem slučaju u ponoć između 8. i 9. juna. Par sati u Beogradu, pa pravac Barselona? Nema problema. Sastav ekskurzije – Srđan Erceg, Zoran Milutinović Tzok, Marina Sekulić, Stefan Đaković i Ivan Minić.

Google maps je rekao 1950 km, i mi nismo hteli previše da pametujemo. Za energiju je bio zadužen Monster. Kako je to ipak preambicizosno bez pauze, odlučili smo da ona bude kod same granice između Francuske i Italije, u Sanremu. To nam je omogućilo da se odmorimo, i da odmorni krenemo do obližnjeg Monte Karla. Ceo put je zapravo prilično jednostavan, i gotovo uopšte se ne silazi sa autoput-a. Otprilike ide se ovako: Beograd – Zagreb – Ljubljana – Trst – Udine – Padova – Verona – Breša – Kremona – Đenova – Savona – San Remo – Monte Karlo – Nica – Kan – Marsej – Monpelje – Djirona – Barselona.

srdjanerceg

Neke generalne preporuke ako se uputite na ovaj put: sipajte gorivo u Srbiji, jeftinije je od okruženja. Skrenite sa puta do nekog većeg marketa kad nabavljate hranu i ostalo, ako želite da uštedite, pošto su pumpe po Italiji i Francuskoj veoma skupe. Autogrill je lanac restorana koji čete sretati na dobrom delu pumpi, i klopa je skroz ok, ali bez 20ak EUR po osobi nećete doći do ok obroka. Španija je dosta povoljnija. Hoteli se kreću od 30e po osobi/noćenje pa na dalje, ali u manjim mestima i za taj novac možete dobiti sasvim pristojan hotel.

Avanture ove vesele družine moćićete da vidite na Sport Klub-u u nizu specijalnih emisija, a najvažnije ćete moći i da pročitate na Sportske.net.

Svideo vam se tekst? Prijavite se na mailing listu...

Rođen 1985. Online od 1996. Radi od 2001. Radio kao dizajner i web developer na više od 400 projekata u preko 28 zemalja. Napravio u Srbiji Internet zajednicu sa 2.300.000 članova, bez ikakvih startnih resursa. Sa 22 godine napravio pravi izbor između 8 ponuda različitih investitora. Danas internet marketing konsultant, predavač na Fakultetu za medije i komunikacije i glavni i odgovorni urednik portala MojaFirma.rs :)
Jedan komentar na ovaj tekst:
  1. Milan says:

    Jedino Vam zavidim zbog Marine 🙂


Imate nešto da kažete? Samo izvolite.

XHTML: Dozvoljeni tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Bacite pogled i na...

20 zivotnih lekcija Stiva Dzobsa

Pogledaj →