Select Page

BizBuzz 2011 – dan poslednji, nazalost. Uzivo!

4. Nov 2011.

Poslednji dan BizBuzz-a je pred nama. Obzirom na jučerašnji pokušaj zdravog života kombinovanog sa niškim klabingom, primetno je da su svi na izmaku snaga. Treći dan je organizovan pod pokroviteljstvom Vip Mobile, a prvi nam se predstavio Žarko Živković koji je pokušao prisutnima da približi osnove planiranja razvoja mobilnih aplikacija. Četiri osnovna pravila – upotrebljivost, unikatnost, promocija i brending, održavanje.

Nakon Žarka, predstavila nam se Lidija Stojčić, koja je predstavila inspirativnu priču o razvoju sajta Informacija.rs. Posle uvoda u kome su prisutni mogli saznati da je Lidija zapravo doktor medicine, a da već neko vreme svoje interesovanje za oblast zaštite od virusa, kanališe kreirajući sadržaj za ovaj sajt, gde je glavni urednik i osoba koja zaista u potpunosti vodi ovaj projekat na kome joj pomažu ekipa Singi Inžinjering i My City forumaši.

Miloš Djajić je bio izuzetan. Samo par citata za ilustraciju: “Što kasnije stižete na stanicu, hvatate dalji vagon i pitanje je da li će vas oni na početku kompozicije primetiti.”, “Izbori se ne dobijaju, izbori se uzimaju.”, “Postajemo bitni kao pojedinci, a ne kao deo ciljne grupe.”, “Lepo je sve što možemo da napišemo, ali hajde da vidimo kako to možemo sprovesti.”

Nakon toga, sponzor dana – Vip, predstavio je novosti iz njihove kuće. Najmladji operater, mnogo radi na proširenju kapaciteta svoje mreže i povećanju prokrivenost tržišta najkvalitetnijim  signalom i brzim mobilnim internetom, a posebno interesantna svima bila je demonstracija HD zvuka.

Posle Vip koktela i kratke pauze, ponovo smo u sali i slušamo Dušana Kaličanina i Igora Stojića. Odličan nastup u kome je do detalja objašnjeno šta je potrebno sve uraditi da bi napravili dobru digitalnu strategiju. Koncipiranje, merenje, upravljanje, koordinacija svega, pojašnjeni su kroz vrlo detaljan ppt, koji toplo preporučujem da potražite i iščitate. Momci su predstavili i nekoliko servisa koje su doveli u Srbiju, a koji su izuzetno uspešni u svetu – Mobile Newsletter CRM, Facebook SMS, Mistral 12.

Sledeći su Slobodan Marković i Stefan Lazarević, a tema diskusije je Internet trgovina u Srbiji! Posle kratkog uvoda, Stefan je preuzeo na sebe da napravi kratak uvod u trenutno stanje stvari i napredak koji je ostvaren. Činjenica je da je ova tema malo apstraktna, ali je isto tako činjenica da nekolicina ljudi zaista ozbiljno rade na svemu ovome, kao i da je napredak vidljiv i ozbiljan. Stefan je najavio i konkretne mere za unapređenje ePoslovanja, što kroz carinski sistem, što kroz fiskalni sistem i platni promet. Marković je opet pričao u rukavicama, ali je srećom pritrčao Ptiček i rekao ljudima konkretno šta se sme a šta ne 🙂

Za kraj, ostalo je i da se ja obratim skupu. Unapred se izvinjavam što to neću učiniti na najbolji mogući način jer sam potpuno iscrpljen i slomljen, a motivacione priče se ne pričaju u takvom stanju. Ipak, pokušaću, a iz komentara ćete videti kakav sam bio.

Čast je bila biti ovde i ove godine, i zaista moramo reći da su Vita, Flajko i Spin ove godine napravili najbolju konferenciju do sada. Verujem da najbolje vreme tek dolazi.

Galerija fotografija, nešto skromnija, nalazi se ovde!