Select Page

U neposrednoj blizini Beogradske arene, u moru kafića i restorana ima jedan poseban. Nije poseban po tome što ima prijatno osoblje, lepu baštu, dobru muziku – iako su to sve činjenice. Poseban je jer ima krajnje neočekivan meni. Nije egzotičan, nije hipsterski, nije fensi. Iako je atmosfera prijatna, ambijent lep, ekipa dobra – nije ni to razlog zbog koga dolazimo tamo. Tamo smo jer pored odličnog menija, svaki dan imaju desetak kuvanih jela za ručak, nešto zanimljivo slatko, a i doručak je vrlo raznovrsan. Recimo taj doručak – u većini sličnih kafića u gradu postoji u sličnoj formi. Nekoliko omleta sa različitim dodacima, viršle, sendviči, eventualno prženice. U Flertu ćete dobiti i fenomenalne burgere, ali i kačamak, palentu pa i poparu. Onakve kakve ih je keva spremala. To je razlika… Sve ostalo je super, ali ovo je razlog zbog koga svaki dan jedva čekamo da naletimo i proverimo čega ima.

Ručak obično sadrži, osim jela u meniju, sarme, punjene paprike, musaku, gulaš, sarmice od zelja, ćufte, faširane šnicle, ribić i razne varijacije sa mesom. Nekoliko supa, čorbica koje su takođe kao da ste za ručkom u porodičnom domu. Umesto hleba tu su fenomenalne integralne kiflice. Pa još kada se zasladite kohom od griza, sutlijašom, šnenoklama, knedlama sa šljivama ili nekom od torti, dan nekako poprimi drugačiji duh.

U vreme kada su svi restorani u gradu počeli da liče, i kada je hrana u njima, ako je i ukusna, često prejaka i prezačinjena i samim tim preteška za svaki dan, postojanje jednog ovakvog mesta predstavlja oazu.

Vikendom je klopa na popustu, a doručak se može dobiti tokom celog dana. Ako se čak i desi da na dnevnom meniju nema ništa zanimljivo, a preporučujemo da se konsultujete sa konobarima, ono što ćete naći u meniju je izuzetno. Super da se razbije monotonija.

Malo drugačiji pristup od svih kafića u kraju učinio je da se tokom dana ljudi utrkuju za svaki slobodan sto, i da se iz dana u dan vraćaju. Lep ambijent čini ovo mesto odličnim za večernju kaficu ili razgovor sa nekim posebnim, deo kafića je kao stvoren da sa drugarima pogledate utakmicu ili teniski meč.

Najlakši način da vam objasnim gde je, jer Bul. Zorana Đinđića 64 nije baš jednostavno naći, pronađite B92 i kada dođete do ulaza u zgradu videćete kafić koji je tačno preko puta.

Kako sami kažu – Flert je mesto na koje možete zajedno da pobegnete na ručak. A ako se sretnemo, javite se 😉