Select Page

Današnji mladi…

1. May 2016.

Ovi današnji mladi, pa to je strašno. U moje vreme, to zaista nije bilo tako. Znao se, brate, neki red. Znalo se ko kosi, a ko vodu nosi. Uvek je bilo i ovakvih i onakvih, ali ovi danas… Ako oni treba jednog dana da donose odluke i predvode nas, bojim se da je sve izgubljeno…

Ne vidim nadu za budućnost čovečanstva ako ona zavisi od današnjih mladih. Moderna omladina je bezobzirna preko svih granica. Kada sam ja bio mlad, učeni smo da poštujemo starije, a današnja mladež je potpuna suprotnost toga – ni malo ne poštuje starije.

Hesiod, 700 p.n.e.

Mladi danas vole samo luksuz. Oni imaju loše manire, preziru autoritet i ne poštuju starije. Oni gluvare po ceo dan. Raspravljaju se sa roditeljima, upadaju drugima u reč, terorišu svoje učitelje.

Sokrat, 380 p.n.e.

Svet prolazi kroz teška vremena. Mladi danas misle samo na sebe. Oni govore kao da sve znaju, i ono što je za nas mudrost, za njih je glupost i ludost.

Petar Pustinjak, 1274 n.e.

Maloletnička delikvencija raste alarmantno i izjeda srce Amerike.

Američko pravosuđe, 1946 n.e.

p.s. Znam da ne pišem toliko redovno, ali ako vam to stvarno nedostaje, pratite Magazin na MojaFirma.rs. Možda je sramotna samopromocija, ali zaista se veoma trudimo svi mi, da taj segment sajta ima deo duše kao ovaj blog 🙂