Select Page

Nisam želeo da se mešam u izbore, smatrao sam da će i bez mojih komentara oni proći kako treba i da je sasvim dovoljno što su svi ostali našli za shodno da nešto kažu. Sad, kada su svi rekli šta su rekli i kada je narod doneo odluku koju je doneo, ostaje da se desi ono što se svaki put dešava – da se sve ostavi po strani i da se gleda suvi interes. Svako sa svakim, i predstava može da počne po koji put. Glumci isti, podela malo drugačija, ili se glavni igrač u međusezoni previše opustio. Tek, to je to.

Nego, glasao sam. Čim sam ustao otišao sam da obavim tu dužnost, kao i svaki put do sada. Nikad nisam napravio nevažeći listić, pa ni ovaj put. Za koga sam glasao, verujte nije važno. Izabrao sam ono što smatram manjim zlom na svakom od četiri listića, iako mi je nažalost utisak koji sam imao dok to radim, kao da preturam po kontejneru. Ali nije ovo o tome – i kratko ću ovaj put, majke mi.

Ceo dan na Facebooku su objavljivane nove, kreativne ideje kako da se napravi nevažeći – kažu beli listić. Gledajući trenutno rezultate RIK-a, ova manjinska grupa (za razliku od nekih izmišljenih), ima 4.36% glasova, identično koliko i partija koja je na prethodnim izborima bila drugoplasirana. Ova manjinska grupa pokazala je spontanost, kreativnost, privrženost i odlučnost. Ova grupa koja broji oko 170 000 duša odlučila je da ipak ne prebira po kontejnerima, ipak ne guta priče koje ne može da vari. Ova grupa bila je složna i rekla – jebite se.

Koliko god vas razni ubeđivali da vaš crtež na glasačkom listiću direktno potpaljuje vatre nečastivog, istina je da će Srbijom vladati oni koji se najbolje dogovore i da vi sa time nemate ništa. Da su sve ostalo patetične priče i budalasti pokušaji manipulacije, koji, nažalost daju odlične rezultate. Kako i ne bi, pogledajte malo bolje oko sebe, Srbija nisu vaši prijatelji, jer ako su ko moji, u skupštini ne bi trebalo praviti mesto za 10 već za 120 belih stolica. Srbija je ono za šta je glasala – i dobila je tačno ono što je zaslužila 😉 A istorija nas uči da se to menja tek kad ovih 170 000 poraste 5 – 10 puta i uzme motke. Nažalost, i tada obično negde zastranimo, ali bar nije dosadno.

Još jednom, izađite na izbore. To jeste vaše pravo i jeste vaša obaveza. Ali ako ne možete ono da gledate i između onoga da birate, svoje pravo iskoristite tako što nikome nećete dati svoj glas. Ne verujem da će kod postojećih to nešto promeniti, ali bar nećete vi biti krivi – ma koliko na vas prebacivali krivicu.

Niste imali izbora, razumem vas, još pijem ranisane. Sa vama sam sledeći put ako bude ovo isto na meniju, jednog ste simpatizera dobili, a verujem i mnogim drugima pokazali da nema razloga za strah – ponekad je – jebite se, zaista pravi odgovor.