Strast: 10 zapovesti pravih vozaca Alfa Romea

Postoje različite vrste religijskog zanosa, bilo da je predmet obožavanja Bog, čovek, ideja ili… Alfa Romeo.

I da… to je automobil koji se najviše kvari, i to je automobil koji je za one koji žele BMW ali nemaju za njega para… to je automobil koji voze napaljeni klinci kada za par hiljada eura žele da osete kako bruji pravi motor… kako je ići 200km/h… To je onaj automobil koji ne možete nikome preporučiti ali ga svako želi u garaži… To je automobil za koji je veliki Džeremi Klarkson rekao: “You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch

Specifična emocija se vezuje za vulgarno agresivni dizajn, felne koje bi izgledale odvratno an bilo kom drugom automobilu, ali ovde prosto ujedaju i tako dalje. Magija koja je potrebna da se nešto ovako napravi zahteva nekoliko sastojaka, među kojima je strast zemlje rođenja verovatno najvažnija – Italija, spoj tradicije sa jedne i ludila sa druge strane. 

10 zapovesti koje slede u nastavku izašle su davne 1977. godine u portugalskom Auto magazinu:

 1. Volećete svoj auto i brinućete o njemu kao da je vaša žena. Sa istim stpljenjem, ljubavlju i nežnošću.
 2. U garaži, držaćete ga potpuno bezbednim, uvek sa istinskom strašću i pravilnim podešavanjem.
 3. Na putu, vaša je dužnost da ga stalno osluškujete. Slušajte ga pažljivo, sa željom za savršenim sjedinjenjem sa njim.
 4. U gradu, pokazujte ga sa ponosom svojim prijateljima, posebno za vreme obeda. Životinje plemenitog roda treba da se pokazuju.
 5. Sa svojim automobilom, u svim okolnostima, bićete iskreni i pošteni. Tako će vam biti odan i poslušan.
 6. Na autoputu, vi ćete biti kralj. Predaćete se petoj brzini, ali poštujući mehaniku.
 7. Uvek i svuda ćete biti ponosni na svoj automobil, uživajući u svojoj strasti i upoznajući još ljudi koji dele isti žar.
 8. Posvetićete se inteligentnoj, iskusnoj i opreznoj sportskoj vožnji. Često ćete misliti na slavnu Spa braću, Monzu i Ringa. Oni će vam osigurati veliku količinu mudrog zadovoljstva.
 9. Vozićete celu svoju porodicu potpuno bezbedno i učinićete sve kako bi se odnosili sa poštovanjem prema vašem vozilu.
 10. U drugim investicijama, pokazaćete podjednako dobar ukus i prefinjenost.

Sad idite i volite svoju Alfu! Ili komšijinu!

Inspiracija: TotalCar.rs

Svideo vam se tekst? Prijavite se na mailing listu...

Rođen 1985. Online od 1996. Radi od 2001. Radio kao dizajner i web developer na više od 400 projekata u preko 28 zemalja. Napravio u Srbiji Internet zajednicu sa 2.300.000 članova, bez ikakvih startnih resursa. Sa 22 godine napravio pravi izbor između 8 ponuda različitih investitora. Danas internet marketing konsultant, predavač na Fakultetu za medije i komunikacije i glavni i odgovorni urednik portala MojaFirma.rs :)
4 komentara na ovaj tekst:
 1. sloba228 says:

  Prelepa 159-ka…ali, ipak više cenim pouzdanost automobila, i zato vozim Tojotu.

 2. бјути says:

  Прелепи аутомобили.

  Ипак Тојота.

 3. PedjaBg says:

  Super je tekst! Alfa je sex simbol a opet ima dusu. Da se kvare bije glas modele iz vec proslog veka, nove su fantasticne uz dobro odrzavanje!

 4. sanja says:

  Moje znanje o alfama je zasnovano na jos jednoj Dzeremijevoj mudrosti: predstavljao je svojevrsni auto-horoskop i tu je ljude u znaku ribe okarakterisao kao samosazaljevajuce mazohiste. Ta osbina ih pri izboru koja vuce ka alfi da bi svako jutro, uz novi (izvesni) kvar mogli da prokljinju sudbinu i u suzama vicu “Zaaasto mi to radis?”


Imate nešto da kažete? Samo izvolite.

XHTML: Dozvoljeni tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Bacite pogled i na...

#ExYuTrip: Beograd – Zagreb – Ljubljana

Pogledaj →