Vredi pogledati: Inside the actors studio

Pre 19. godina profesor Džejms Lipton, dekan jedne od najpoznatijih škola glume (Actors Studio Drama School) u SAD, počeo je snimati emisiju “Inside the Actors Studio”, koja se danas prikazuje u 125 zemalja. Ovaj šou predstavlja verovatno najbolje biografske zapise i intervjue sa onima koji su oblikovali filmsku umetnost i televiziju prethodnih godina. Publika predstavlja najtalentovanije mlade glumce, a u više od 240 epizoda do sada emitovanih bilo je više od 80 Oskarovaca.

Svaka epizoda snima se u sporijem ritmu i razgovori traju nekoliko sati, a na kraju se za potrebe emisije montira 60 ili 120 minuta najboljeg materijala. Lipton je za svaku epizodu neverovatno pripremljen i često iznenadi svoje goste informacijama koje zna o njima i njihovom odrastanju i životima.

lipton

Obzirom da kod nas ni jedna televizija ne prenosi ovaj šou, a mislim da ga nea ni na kablovskim kanalima, ostaje vam YouTube i ovaj korisnik (mada ne samo on). Ove jedinstvene ispovesti učiniće da ljude koje volite ili poštujete, doživite na potpuno novi način. Bliži i intimniji. Saznaćete potpuno neverovatne detalje koji su neotuđivi deo puta ka uspehu ovih ljudi. Saznaćete kakvo je detinjstvo imao Edi Marfi, kako se Džon Ham izborio sa teškom krizom, kakve je sve poslove radio Bred Pit na početku karijere, kroz šta je sve prošao Džim Keri, kako Kevin Spejsi imitira svoje kolege, kakva je cela ekipa koja stoji iza porodice Simpson, koju svi toliko volimo. Videćete na sceni Bredli Kupera koji je u jednoj od sezona pre toga bio jedan od tih talentovanih klinaca u publici. Genijalnog, detinjastog, beskrajno dragog Kris Roka… Pogledajte Robina Vilijamsa i osmeh vam neće dugo pasti sa lica… i više od 200 drugih.

inside-the-actors-studio-season-19-episode-page

U nekim emisijama imali smo priliku da vidimo celu postavku neke od omiljenih serija, a nekoliko glumaca pojavljivalo se nekoliko puta, uglavno sa više od 10 godina razmaka, recimo Alek Boldvin na početku emitovanja, a zatim i nedavno.

Na kraju svakog intervjua, Lipton svakog od učesnika pita pitanja koja je godinama pre toga postavljao Bernard Pivo svojim gostima:

1. Koja je vaša omiljena reč?
2. Koja je vaša najmanje draga reč?
3. Šta vas uzbuđuje?
4. Šta vas odbija?
5. Koji zvuk volite?
6. Koji zvuk ne volite?
7. Koja vam je omiljena psovka?
8. Koju biste profesiju voleli da probate osim vaše?
9. Koju profesiju nikako ne bi voleli?
10. Ako raj postoji, šta biste voleli da vam Bog kaže kada stignete pred njegovu kapiju?

Verujem da će vas neki od odgovora privoleti da pogledate bar nekoliko epizoda sa ličnostima koje najviše volite 🙂

Svideo vam se tekst? Prijavite se na mailing listu...

Rođen 1985. Online od 1996. Radi od 2001. Radio kao dizajner i web developer na više od 400 projekata u preko 28 zemalja. Napravio u Srbiji Internet zajednicu sa 2.300.000 članova, bez ikakvih startnih resursa. Sa 22 godine napravio pravi izbor između 8 ponuda različitih investitora. Danas internet marketing konsultant, predavač na Fakultetu za medije i komunikacije i glavni i odgovorni urednik portala MojaFirma.rs :)
3 komentara na ovaj tekst:
 1. chelavi says:

  Odusevljen.
  Nedavno sam otkrio i ne prodje dan da ne pustim bar jednu epizodu 🙂
  Miki Rurk je primer kako drugacijim ocima gledam na glumca pre i posle odgledanog intervjua.

 2. Sjajna emisija… mada mislim da je počela da se prikazuje na HBO

 3. Stefan says:

  Nazalost SirPsychoFlea je ukinut nalog radi copyright infringement 🙁 mada ljudi polako re-uploaduju sve po raznim kanalima. Meni su najbolje epizode sa Robin Williamsom, Al Pacinom, Hugh Laurie-em i Jim Carreyjem. Emisija je super, ali James Lipton je previse ozbiljan, treba se malo opustiti.


Imate nešto da kažete? Samo izvolite.

XHTML: Dozvoljeni tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Bacite pogled i na...

20 zivotnih lekcija Stiva Dzobsa

Pogledaj →