Select Page

Webit 2011 – zurka, clubbing, i drugi dan

27. Oct 2011.

Bugarska, zemlja mogućnosti. Kako drugačije da objasnim činjenicu da je saobraćaj isplaniran, da su plate duplo veće a cene duplo niže nego kod nas… Da se gradi na svim stranama, da imaju par novih zgrada u okolini kompleksa gde je Webit koje bi mogle da se prebace i u Dubai i da ne smetaju. Taksi je besmisleno jeftin, McDonalds tacno upola jeftiniji nego kod nas, a o čemu dalje da pričamo kada je Tuborg u noćnom klubu 1.5 euro. Takođe, vrlo sam pozitivno iznenađen i time da ljudi generalno odlično govore engleski, i da se manje više svi snalaze oko toga, jer u Mađarskoj, na primer, to nikako nije slučaj.

U svakom slučaju, posle odmora u hotelu, krenuli smo na koktel. Dobar deo dešavanja sa dodelom nagrada smo propustili, ali stigli smo, kako kažu na najvažnije – nastup muzičara. Nismo znali šta da očekujemo, ali utisak je – volim devedesete. Slike možete pogledati ovde. Utehu smo potrazili u alkoholu, i nasli je nakon duge i temeljne potrage. Odluka je pala da se ide u clubbing, i vesela ekipa Httpoola, Gemiusa sa nekolicinom kolega iz drugih kolektiva se uputila ka gradu. 

Flashforward, jer ipak ne bi bilo lepo da pričamo šta smo sve radili po Sofiji te noći, tek, naredni dan je za većinu nas počeo posle jedan, pa je deo jutarnjih prezentacija preskočen. Šteta, jer kolege kažu da su bile odlične. Generalno, drugi dan je bio dosta bolji, a i nije bilo problema sa Internetom. Prva prezentacija koju smo odslušali u celosti bio je Euro RSCG London i Russ Lidstone. Izuzetan predavač zaista, sa jako zanimljivim i kreativnim kampanjama. Posebno cool je bila prezentacija akcije Let’s Colour. Nakon toga smo na sceni imali prilike da vidimo i našeg domaćina Plamena Russeva, koji je predstavio svoj pogled na društvene medije, o kome se više može pročitati u knjizi koju je nedavno izdao. Jako lepa prezentacija, vrlo detaljna, bez usiljenog pokušaja prodaje, efektno, a i Plamen je vrlo prijatna i energična osoba i odličan je na sceni, tako da je cela priča pun pogodak.

Nakon ovog predavanja, usledila je kraća pauza, a nakon toga smo na sceni imali Gillian Muessig iz SEOmoz. Jedna od zvezda Webita, nije oduševila, nastupom koji je bio prilično mlak, ali je bilo pozitivnih momenata, i u svakom slučaju, ovo predavanje nije trebalo propustiti. Za naredno se tako nešto i ne bi moglo reći, Mat Morisson je srušio moju iluziju da bih mogao british english da slušam satima i danima. Umalo nisam zaspao, bez preterivanja.

Vuksan iz .me domena je bio na redu. Lepo nas je proveo kroz istoriju akcija koje su radili na i oko društvenih medija, i još jednom potvrdili moj lični utisak da .me priču vodi zaista kvalitetan tim ljudi.

Poslednju prezentaciju nismo odslušali, pokušavajući da se u hotel vratimo pre gužve ne bi li se odmorili za novu akciju večeras.

Zaključak za kraj – konferencije služe da stvore mogućnost da provede vreme sa izuzetnim ljudima, i svaka je odlična na svoj način, samo je bitno da se ne opterećujete preteranim očekivanjima. Bilo je lepo, vredi doći i doživeti i svakom bih preporučio 🙂